گناوه – ایرنا – مدیر جهاد کشاورزی گناوه گفت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون ۴۱۰ تن انواع کود شیمیایی بین کشاورزان این شهرستان توزیع شده است.
عباس تخم افشان روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: کودهای شیمیایی توزیع شده شامل ۳۵۰ تن اوره و ۶۰ تن انواع کودهای سیاه است که بین ۵۶۰ کشاورز این شهرستان توزیع شده است.
وی اظهارداشت: همزمان با توزیع بذرهای اصلاح شده گندم با هدف ارتقای کمیت و کیفیت این محصول، طبق مصوبه معاون وزیرجهاد کشاورزی در فصل کاشت، سبد کودی شامل (اوره، فسفات، تریپل) مشخص شده است که در این ارتباط توزیع کود شیمیایی اوره (کود سفید) و کودهای شیمیایی فسفاته و پتاسه (کود سیاه) در دستور کار این مدیریت قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری، فرآیند توزیع کودهای شیمیایی از طریق ثبت اطلاعات در سامانه کود انجام میشود گفت: پس از مراجعه کشاورزان به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و دریافت بذر، اطلاعات آنها در سامانه جامع پهنه بندی ثبت میشود و متناسب با مقدار کشت، سهمیه کود کشاورز در سامانه کود مشخص شده و پس از صدور معرفی نامه، خرید آن امکانپذیر است.
تخم افشان بیان کرد: افزایش بازدهی محصول گندم در واحد سطح، قرارگیری عناصر پرمصرف در دسترس ریشه، جبران فقر خاکهای کشاورزی شهرستان و کاربرد آسان از مهم ترین مزایای کودهای شیمیایی است.
وی گفت: این کودها براحتی تجزیه شده و در اختیار گیاه قرار میگیرند و به همین دلیل باعث افزایش سرعت رشد و عملکرد کمی و کیفی گیاه در زمان کمتر میشوند.
مدیر جهادکشاورزی گناوه افزود: باتوجه به اینکه کودهای شیمیایی نسبت به کودهای حیوانی، عاری از بذر علفهای هرز هستند بنابراین در صورت استفاده صحیح، میتواند سبب کاهش رشد علفهای هرز شوند.
وی بیان کرد: از آنجا که کودهای مذکور، جزو عناصر پرمصرف گیاه (ماکرو) هستند، در صورتی که بارندگی در سال جاری از پراکنش و مقدار مناسب برخوردار باشد انتظار میرود تأثیر بسزایی در افزایش کمیت و کیفیت محصول گندم دیم داشته باشد.
شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر واقع است و به دلیل کمبود منابع آبی، فصل کشت محصولات گندم و جو به صورت دیم در پاییز انجام میشود.